Hasseludden Yasuragi

Yasuragi på Hasseludden ger dig en upplevelse av ren och skär frid som ger energi. Diskret visar dem vägen genom sitt sätt att vara och förmedlar på så sätt en känsla av frid. De vill skapa en perfekt inre balans för dig så att du lugnt kan möta din omvärld, som många gånger är bullrig, stressig och har en oviss framtid. När man vistas i en Japansk miljö får hjärnan och ögonen vila från alla världens brokiga intryck, allt är inrett så enkelt som möjligt vilket ger en mycket exklusiv känsla.

Inget vanligt spa

På Yasuragi erbjuder de massor av olika aktiviteter och behandlingar, på helgerna har de en sushiskola där man får en introduktion till att laga sushi. Då har de även en grön teprovning som ger dig en inblick i det gröna teets historia. Variationen på behandlingar är stor och du kan få uppleva allt från massage till färg- och ljusterapi. Deras idé är att ge en extra dimension på möten och avkoppling i en Japaninspirerad miljö, och det lyckas de verkligen med. Så har du inte råd med en resa till Asien, så kanske Hasseludden passar bättre?

Badet

I den japanska kulturen är badet mycket gammal och anrik ritual, den kräver sin tid och allt ska göras noggrant i ett behagligt tempo. Det hela är en ceremoni som inte bara ska göra kroppen ren utan även anden. Det hela inleds med en tvagning i tvagningsrummet, där tvättar du dig i ett lugnt tempo på gammaldags vis med små långsamma rörelser som masserar hela kroppen. Efter det är det dags att stiga ned i den heta källan i samma rum eller ta en långsam simtur i bassängen. Till sist när du är redo stiger du ned i utomhuskällan för ett sista renande och härligt bad.

Maten

På Yasuragi finns det två stycken väldigt fina och speciella restauranger; Teppanyaki och Tokyo. I anslutning till Teppanyaki ligger det dessutom en separat sushibar som serverar äkta kaiten-sushi precis som i Tokyo. De har även en Sakebar på tredje våningen med ett unikt stort utbud av Sake det kända risbrännvinet.

Bo

Alla rum på Yasuragi är inspirerade av Japansk inredningsstil i olika grad. Den estetiska enkelheten är genomgående och avkopplingen och badet spelar en central roll oavsett kategori på rummet du väljer. Alla har också vackra utsikter mot skogen och Höggarnsfjärden.